Arte Peritus

Arte Peritus

2023. október 13. - Arte Peritus

Ami bemutatkozásomat és a blog incepcióját illeti: .... Film-bolond vagyok és már nagyon régóta. Rengeteg fimet nézek a szabadidőmben és szeretek írni is az élményeimről. Írásaim színterei különböző blogok illetve a Magyar Filmadatbázis vagyis a mafab.hu ahol ugyancsak Arte Peritus néven írok és persze itt ezen a felületen is megnyilvánulok.

Amit a filmekről gondolok ... A filmek időnként elvarázsolják a nézőiket, elrepíthetik őket saját életükből, elfeledtetve velük problémáikat, bajaikat. Azok számára pedig, akiknek a sors magányos életutat adott, a filmek képesek állandó örömöt és elfoglaltságot nyújtani. Ugyanakkor ...

... szerintem nagyon ritka az igazán jó film, mert sok tényező együttállása szükséges ahhoz, hogy valódi katarzis-élményt tudjon nyújtani egy produkció. Első helyen ott van a jó sztori, melynek hatással kell lennie ránk, második a jó rendezés (illetve script), melyek nélkül nincs jó film, majd következnek a színészi teljesítmények és végül a látvány-világ. Ha négy közül valamelyik gyenge, akkor a többinek kell nagyon erősnek lennie ahhoz, hogy a végeredmény maradandó lehessen. Itt az Arte Peritus blogon 1-től 5 csillagig értékelem a filmeket, bár 4,5 csillag fölé még nem mentem.

4esfel_csillag.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://arteperitus.blog.hu/api/trackback/id/tr4818234413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása