Arte Peritus

Rendhagyó akció-vígjáték, antihősökkel

2023. október 22. - Arte Peritus

John Cena a pankrátorból lett akcióhős sajátos antihős-filmet forgatott idén ősszel, Dzsungelhajsza címmel. Pierre Morel rendezésében semmi nem az aminek látszik: a központ karakter, Mr Petit (John Cena) olyan testtőr, aki csak bénázik az éles bevetésen, a Dél-amerikai diktátor (Juan Pablo Raba) valójában egy jópofa fickó (bár simlis és ügyeskedő is egyben), a bombázónak beállított újságírónő pedig (Alison Brie) egy totálisan átlagos amerikai 40-es "csaj". A feleség ellenben tényleg nagyon dögös, őt Alice Eve alakítja a filmben, akit ki kellett volna cserélni Alison Brie karakterére, ami kimondottan jót tett volna a filmnek (mivel szebb és jobb is nála).

dzsungelhajsza.jpg

A kép forrása: movieinsider.com

Ugyanakkor a furcsa alapsztori dacára mégis jól szórakozunk, mert közben kapunk egy lövöldözésekkel, bunyókkal teli izgalmas sztorit, melyhez remek trópusi dzsungel-helyszínek adják a hátteret. Akadnak poénok is (hála Cena bénázásainak) de amitől a Dzsungelhajsza igazán szórakoztató tud lenni az a rendhagyó karakterek egész sora. Adott egy kommandósból lett ügyvéd, aki unja hivatását és inkább újra akciózna (bár nem túl profi abban sem), adott egy újságírónő, aki bizonyítani akarja, hogy több egy szimpla bombázónál (holott nem lehet annak nevezni) és egy diktátor messze délen, Latin-Amerikában, aki körül minden zavaros, hisz még saját belső ellenzékét is ő maga fizeti.

Az újságírónő mindenesetre felbéreli maga mellé testőrnek a házassági gondokkal küszködő, ám korábban kommandósként tevékenykedő majd unalmas életpályát választó és éppen ügyvédként dolgozó Petit -t és elutaznak egy kitalált Dél-amerikai országba. A megbízást egy biztonsági céget vezető egykori kommandós-társ közvetíti ki Cena felé, akit Christian Slater alakít. Játéka nem túl erős, valahogy szürke kicsit amit csinál, pedig valamikor Slater a kedvenceim közé tartozott.

A sztorit folytatva: a Latin-amerikai országba érkező újságírócsaj riportot készít a helyi diktátorral, aki ellen viszont puccsot indítanak nemzetközi zsoldosok (és vezérük: Csókás Márton), mégpedig éppen az interjú előtt. Innentől egy folyamatos meneküléssé válik a cselekmény, ami alatt kiderül: a diktátor valójában nem is akar rosszat (csak hazája érdekeit szolgálja). Cena és az újságírónő mellé állnak és visszasegítik elnöki palotájába.

A Dzsungelhajsza egyik színfoltja a jórészt ismeretlen Juan Pablo Raba (a diktátor szerepében), aki nagyon laza és szórakoztató (mind karakterét tekintve, mind pedig alakításában). Összességében a Freelance egy jópofa, mókás film, amivel jól elvan az ember.

3esfel_csillag.jpg

Tőlem 3,5 csillagot kap a Dzsungelhajsza, mert nem egy tipikus és klisékkel teli tucat-komédia, hanem egy rendhagyó karakterisztikával megcsinált, szórakoztató akció-vígjáték, melyben John Cena és Juan Pablo Raba is megnevettetnek bennünket.

arte_alsolec.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://arteperitus.blog.hu/api/trackback/id/tr118240581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása